8 Nisan 2013 Pazartesi

Metal Raf Sistemleri


Metal raf sistemleri perakende mağazacılıkta dekoratif bir sergilemeden ağır malzemelerin depolanmasına kadar farklı alanlarda kullanılabilir. Metal raflar daha çok uzun ömürlü kullanımı, darbelere ve çizilmelere dayanıklı olması, ağır yükleri taşıyabilmesi ve kolay monte edilebilmesi nedeniyle depolama alanlarında tercih edilmektedir. Ayrıca alternatifi olan ahşap raf sistemlerine göre fiyat avantajı sağlamaktadır.
Ev ve ticari alanda kullanım alanı bulan metal raf sistemleri rafları kullanım amacınıza göre daha hafif olan ve dekoratif tasarım imkanı tanıyan alüminyum modellerden, daha ağır olan ve ağır yükleri taşımak için özel olarak üretilen çelik sistemlere kadar değişik materyaller ve tasarımlarla üretilebilmektedir. Bazı özel durumlar için (örneğin kimyasal maddelere dayanıklılık gerektiren durumlarda) özel maddeler ile kaplanabilir ya da elektrostatik toz boya ile renklendirilebilir.
Metal raf sistemleri arasında seçim yaparken bir kaç noktaya dikkat ederek zaman kazanabilir ve bütçenizi aşmadan sizin için en uygun olan raf modelini seçebilirsiniz. Öncelikle metal rafların taşıyacağı ağırlığın maksimum ne olacağını belirleyin. Eğer hafif ürünler için kullanılacaksa rafları imal etmek için kullanılacak malzemede azalacaktır ve dolayısıyla daha ucuza mal olacaktır. Yukarı da bahsettiğimiz gibi raflar özel durumlar için ekstra bir kaplamaya ihtiyaç duyuyorsa bu fiyat hesaplanırken etkili olacaktır.
İkinci olarak metal rafların göz önünde olup olmayacağına göre dekoratif ya da dayanıklılığın ön plana çıktığı modeller arasında seçim yapabilirsiniz. Örneğin sadece depolama amaçlı kullanacaksanız rafların boyanması gerekmez. Bu sayede bütçeyi azaltabilirsiniz. Üçüncü dikkat etmeniz gereken nokta ise raflarda depolanan ürünlerin havalandırmaya ihtiyaç duyup duymadığı. Eğer havalandırma önemliyse örneğim metal kablolarla üretilen ve maksimum havalandırma sağlayan raf sistemleri kullanabilirsiniz.
Depolama amacıyla kullanılacak metal raf sistemleri alanın nasıl kullanacağına bağlı olarak dizayn edilebilir. İyi bir tasarım depolama alanının her metrekaresinden yararlanmanızı ve ürünlerin raflardan alınması ya da raflara konulması sırasında kolaylık sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder